Potpuno zatvaranje u Turskoj ne obuhvata turiste: Muzeji i povijesne znamenitosti za njih su otvoreni

- Muzeji i naše povijesne znamenitosti bit će otvorene za tursite. Prednost je biti turista u Turskoj. U našim hotelima postoje sigurne turističke potvrde a za njihov dobitak, ove godine, potrebno je ispuniti 152 kriterija I mnogo više je pravila. Provjeravaju se svi hoteli I to najmanje četiri puta mjesečno te tri puta i bez najave, kazao je Ersoy

TURKIYE 28.04.2021, 09:27 29.04.2021, 11:54
Potpuno zatvaranje u Turskoj ne obuhvata turiste: Muzeji i povijesne znamenitosti za njih su otvoreni
© AA

Ograničenja poput potpunog lockdowna, koja se u Turskoj počinju primjenjivati od 29. Aprila do 19. Maja, neće uključivati  turiste, kazao je to minister culture I turizma Turske Mehmet Nuri Ersoy.

Govoreći o procesu potpunog zatvaranja koji će se provoditi od četvrtka navečer, ministar Ersoy je rekao kako ograničenjima nisu obuhvaćeni turisti.

- Muzeji i naše povijesne znamenitosti bit će otvorene za tursite. Prednost je biti turista u Turskoj. U našim hotelima postoje sigurne turističke potvrde a za njihov dobitak, ove godine, potrebno je ispuniti 152 kriterija I mnogo više je pravila. Provjeravaju se svi hoteli I to najmanje četiri puta mjesečno te tri puta i bez najave, kazao je Ersoy.

Ministar Ersoy istakao je kako se u Turskoj vakcinišu svi turistički djelatnici širom zemlje. Time će, prema njegovim riječima, do kraja maja biti vakcinisano svo osoblje, piše Ensonhaber. 

- U odnosu na prošlu godinu, turističke usluge u Turskoj pružaće usluge na mnogo kontroliraniji i zdraviji način. Vjerovatnoća nastanka COVIDa kod turista koji u Tursku dođu na odmor i vrate se u svoju zemlju je vrlo mala. U ceritifikat o sigurnom turizmu uključeno je više od 10.000 preduzeća, pojasnio je Mehmet Nuri Ersoy, ministar kulture i turizma Turske .

komentari (0)