Snažno nevrijeme pogodilo Antaliju

TURKIYE 30.12.2021, 15:52
Snažno nevrijeme pogodilo Antaliju
© AA

Nepovoljne vremenske prilike zahvatile su tursku provinciju Antaliju. Obilne padavine zabilježene su u centru grada i područjima na zapadu, zbog čega je izdato crveno upozorenje. Poplavljene su mnoge saobraćajnice, a vozila ostala zarobljena. Poplavljeni su i brojni stambeni objekti, a u pojedinim naseljima je došlo do prekida napajanjem električnom energijom. Na terenu su i ekipe vatrogasne službe. Povećan je i vodostaj rijeke na kojoj se nalazi most što spaja naselja Hurma i Cakirlar, u distriktu Konyaalti. Nadležne službe poduzimaju korake kako bi spriječile izlijevanje rijeke.

Snažno nevrijeme odnijelo je i krov trospratnice u distriktu Kepez. Nastala je šteta na objektu, a usljed pada rashladnog uređaja nastala je šteta na četiri parkirana vozila. Obilne padavine zahvatile su i Kemer, u kojem je brzina vjetra dosegla i 173 kilometra na sat. 

Stručnjak Meteorološkog zavoda Mehmet Latif Gultekin kazao je kako se nastavak padavina očekuje i u poslijepodnevnim satima, piše AA.

- Pozivamo građane na oprez i da ne izlaze iz domova ukoliko to nije neophodno. Sve ekipe su na terenu, rekao je Gultekin.

komentari (0)