Svekrva i snaha žive svoj san: Zajedno pokrenule posao

TURKIYE 20.09.2021, 11:09 20.09.2021, 11:16
Svekrva i snaha žive svoj san: Zajedno pokrenule posao
© haber7.com/DHA

Četrdesetosmgodišnja Gulten Turan, koja je radila 20 godina i uštedjela novac za otvaranje vlastite radnje u Erzurumu, ostvarila je svoj san sa svojom 24-godišnjom snahom Esrom, koja se prije tri godine udala za njenog sina Erdogana. Snaha Esra je veoma sretna što učestvuje u tome da svekrva živi svoje snove.

Gulten Turan, majka petero djece koji žive u Erzurumu. Dvadeset godina radila je  razne poslove kako bi ostvarila svoj san a to je da pokrene vlastiti posao. I to se  ostvarilo. Otvorila je slastičarnu i nazvala je po svojoj dvogodišnjoj unuci Esili. 

- Moj san je bio otvoriti i raditi na ovakvom mjestu. Radila sam na različitim poslovima 20 godina. Radila sam u školama, vrtićima. Uštedjeli smo novac. Moja nevjesta je dala zlato, ja ušteđevinu. Skupa smo pokrenule ovaj posao, svojim sredstvima. Zajedno s našim vozilom i materijalima, ovo mjesto koštalo nas je otprilike 250 hiljada lira. Naše poslovanje je sada dobro, hvala Bogu, kazala je Turan i rekla da imaju i slana i slatka jela.

Snaha Esra je također sretna što su pokrenule vlastiti posao. 

- Mama je došla i rekla mi da ima takav san. Podržala sam je tako što sam uložila svoje zlato sa vjenčanja, rekla je Esra i dodala kako im posao sad za sad ide dobro i da su veoma sretne i zadovoljne.

Izvor: Haber7.com/Balkan News

komentari (0)