Turska industrija ima velike potencijale za izvoz

Naglasivši kako se na sajmu posebno predstavljaju domaći industrijski proizvodi, Demir je kazao da se očekuje da kompanije dogovore nove saradnje i naprave nove iskorake...

TURKIYE 10.06.2021, 13:52
Turska industrija ima velike potencijale za izvoz
© AA

Šef Direkcije za odbrambenu Industriju pri Predsjedništvu Turske Ismail Demir izjavio je kako ta industrijska grana te zemlje ima velike potencijale za izvoz i da aktuelne izvozne brojke predstavljaju sitnicu u odnosu na mogućnosti u budućnosti. 

Demir je posjetio Sajam industrije u Eskisehiru, a za AA je kazao da ta turska regija ima razvijenu industriju i da se očekuje da preuzima i sve važniju ulogu u razvoju odbrambene industrije Turske, a posebno u oblasti zrakoplovstva.

Naglasivši kako se na sajmu posebno predstavljaju domaći industrijski proizvodi, Demir je kazao da se očekuje da kompanije dogovore nove saradnje i naprave nove iskorake.

- Imamo još puta za preći kada je u pitanju izvoz. Turska odbrambena industrija ima velike potencijale za izvoz. Trenutne brojke su veoma male u odnosu na mogućnosti. Nadamo se da ćemo to uskoro podići na taj nivo, kazao je Demir.

Demir je kazao da su poduzete maksimalne mjere kako ni uvjeti pandemije COVID-19 ne bi ugrozili i usporili razvoj odbrambene industrije Turske.

- Naše kompanije su nastavile rad na projektima odbrambene industrije. Uzimajući u obzir sve okolnosti, odobrili smo neka manja prolongiranja, ali u ključnim oblastima nikada nismo zaustavljali rad. Nismo ni mogli stati jer našoj zemlji to treba. Radili smo na bogaćenju proizvodnih asortimana i na jačanju domaće, nacionalne proizvodnje jer je to od ključne važnosti, kazao je Demir.

komentari (0)