Turska: Sa svojom kamp-kućicom putuje i zarađuje

TURKIYE 10.09.2021, 16:16 10.09.2021, 16:27
Turska: Sa svojom kamp-kućicom putuje i zarađuje
© Twitter/ Selâmi Haktan

Fatih Baran Akyuz, koji je radio mnoge poslove, odlučio je napustiti posao i obići gradove u Turskoj. Stavio je torbu na leđa i krenuo na put.

Putnik koji je nastavio putovanje s kamp-kućicom, kupio je stari autobus prije tri godine i redizajnirao ga tako što je potrošio 500 hiljada lira i koristi ga i kao kamp-kućicu i kao radno mjesto.

Autobus, koji privlači pažnju svojom plavom bojom, tendom i suncobranom postavljenim na krov  dizajniran kao terasa, dom je Barana Akyuza, njegove mačke po imenu Rota i njegovog psa imena Orbis. Akyuz putuje od svoje sedamnaeste godine.

Fatih Baran svojim mušterijama nudi razne vrste kahve dok je na odmoru. Gdje god ode pravi kafić od svoje kamp-kućice.

Mnogi građani ga posjećuju i fotografiraju suvenire, također žele da vide kamp-kućicu i da piju kahvu.

Akyuz kaže da nigdje ne pripada, da se nigdje ne može osjećati kao kod kuće, te da je njegovo putovanje počelo kad se rodio.

Akyuz je rekao da je napustio grad u kojem je odrastao sa 17 godina, te da je autostopom išao u sve gradove Turske, a zatim je putovanje nastavio vozilima koja je nazvao Prepelica i Gusjenica.

- Ostao sam tri  mjeseca, pet mjeseci, godinu, dvije godine u svakom gradu u koji sam otišao. Živio sam osjećajući njegovu kulturu, geografiju, ljude, boje, teksturu i sve, rekao je Akyuz i dodao da živi život iz snova.

Kazao je da mu je s godinama bilo potrebno udobnije vozilo.

- Ovo vozilo je tek ušlo u naše živote, bilo mu je potrebno 5-6 mjeseci da se završi. Dizajnirali smo ga i kao moj životni prostor i kao poslovni prostor. Služim kahvu s prozora. Privlači veliku pažnju, završio je Akyuz.

komentari (0)