Turski automobil TOGG će biti predstavljen na najvećem svjetskom sajmu u SAD-u

TURKIYE 15.12.2021, 11:05 15.12.2021, 11:10
Turski automobil TOGG će biti predstavljen na najvećem svjetskom sajmu u SAD-u
© AA

Turska grupacija TOGG automobila će prisustvovati sajmu potrošačke elektronike CES 2022 (Consumer Electronic Show), koji će se održati u Las Vegasu, u Sjedinjenim Američkim Državama u periodu između 5. i 8. januara.

Na sajmu će biti predstavljen i novi logo TOGG-a, gdje će biti izložen SUV model, koji će početi proizvodnju krajem 2022. godine. Osim toga, očekuje se da će se podijeliti TOGG-ova vizija buduće mobilnosti, pametnih automobila i gradova.

Izvršni direktor TOGG-a Gurcan Karakaš i viši rukovodioci će prisustvovati sajmu, a prisustvovat će i članovi odbora TOGG-a. CES, najveći svjetski sajam potrošačke elektronike, također je posljednjih godina postao miljenik automobilskih brendova.

Proizvođači automobila preferiraju CES, koji okuplja tehnološke kompanije, umjesto auto-sajmova poput Detroita, Frankfurta i Pariza. Na sajmu će učestvovati i proizvođači automobila kao što su BMW, Daimler (Mercedes-Benz), Hyundai, GM i Stellantis, a osim njih na učestvuje više od 1900 kompanija iz 159 zemalja.

CES nudi okruženje u kojem se ne izlažu samo novi proizvodi, već se raspravlja i razgovara o idejama koje će oblikovati budućnost svijeta. Tokom tri dana sajma bit će održane stotine konferencija. O "budućnosti" će govoriti stručnjaci iz mnogih sektora. Karakaš je prisustvovao i sajmu održanom 2020. godine.

Dirilis Postast/Balkan News

komentari (0)