U Istanbulu otvorena najveća svjetska „putujuća“ svemirska izložba

TURKIYE 09.12.2021, 11:48 09.12.2021, 11:58
U Istanbulu otvorena najveća svjetska „putujuća“ svemirska izložba
© TRT Haber

Dodirivanje pravog mjesečevog kamena, šetnja svemirom, doživljavanje svemirske avanture izbliza, sve se to može vidjeti na svemirskoj izložbi NASA-e, koja je otvorila  svoja vrata posjetiocima u Istanbulu u općini Ataşehir. Na izložbi NASA-e (op.a. Američke agencije za svemir i avijaciju) četiri miliona ljudi u 12 zemalja, moglo je vidjeti svemirske rakete, modele svemirskih letjelica u originalnoj veličini, odijela astronauta... 

Izloženo je više od 200 predmeta, uključujući artefakte u prirodnoj veličini koji su svjedočili svemirskim misijama NASA-e, a nudi posjetiteljima koji žele vidjeti, dodirnuti i gledati sve ono što pripada svemiru; planete, Mjesec, astronaute i kosmonaute. Izložba pruža pravo zadovoljstvo.

Dok izložba vodi svoje posjetitelje na putovanje koje rasvjetljava misteriju svemira,  istovremeno nudi priliku da se doživi svemirski prostor  u prirodnoj veličini, te prikazuje povijesno značajne kolekcije i VR prostore obogaćene interaktivnim tehnologijama.

Izložba na kojoj se nalazi i pravi mjesečev kamen koji posjetitelji mogu dodirnuti, uključuje i kopije svemirskih raketa i makete svemirskih letjelica u punoj veličini. Neki od najzanimljivijih djela su 10 metara duga maketa rakete Saturn V, odjeća koju nose astronauti koji idu u svemir, meniji austronauta, oprema koja se koristi u misijama, modeli kapsule Apollo, satelit Sputnik 1., i modeli Međunarodne svemirske stanice (ISS).

TRTHaber/Balkan News

komentari (0)