Učenici u Turskoj na zanimljiv način radili praksu: Svoje znanje podijelili sa mlađim drugarima

TURKIYE 28.09.2021, 11:34 28.09.2021, 11:53
Učenici u Turskoj na zanimljiv način radili praksu: Svoje znanje podijelili sa mlađim drugarima
© AA

Učenici tehničkih srednjih škola u Turskoj na zanimljiv način rade svoju praksu. Umjesto nastave u učionicama, učenici su stolove i stolice postavili u dvorište škole i sve ono što su naučili na nastavama pokazali drugim učenicima. Tako su, recimo, učenici frizerske škole, mlađim drugarima pravili frizure i šišali ih. Svoje znanje prenijeli su i oni koju pohađaju smjer "Dječija psihologija". Oni su svojim drugarima iz osnovne škole kroz igre i animacije pokazali šta njihov smjer zapravo predstavlja. 

Osim frizera i mladih "dječijih psihologa", i učenici prehrambenog smjera srednje škole su pripremili poslastice i tako proslavili rođendane djece u rođene u septembru. 

Svi oni, ističu, da su zadovoljni kako su pokazali svoje znanje, ali su i sretni zbog mlađih drugara koji su sudjelovali u njihovom projektu. Mlađi učenici su, također, rekli kako su mnogo sretni jer su učestvovali u svemu tome. 

- Mnogo se zabavljamo, puno volim svoju školu. Stariji drrugari i drugarice su došli, ošišali nas, napravili frizure, počastili su nas tortom i sokom, kazao je Murat Muhammed Vahid, učenik četvrtog razreda osnovne škole.

Anadolija/Balkan News

komentari (0)