Video koji je ugrijao mnoga srca u Turskoj: Otac se grudva sa svojim sinom sa invaliditetom  

TURKIYE 27.01.2022, 11:24 27.01.2022, 12:05
Video koji je ugrijao mnoga srca u Turskoj: Otac se grudva sa svojim sinom sa invaliditetom  
© Printscreen

Snijeg kojeg sva djeca sa nestrpljenjem očekuju, kako bi se igrali, grudvali, skijali, sankali, ovog dana pada u mnogim zemljama širom svijeta. Na oduševljenje djece u Turskoj, snijeg, iako je sa sobom donio poteškoće, ovih dana mnogo pada.

Sretni što se igraju, sankaju sa svojim drugarima, grudvaju i skijaju, djeca ovih dana mnogo uživaju. Ipak, ne mogu se svi sankati, skijati, kao što to nije mogao ni jedan dječak iz Istanbula. Na društvenim mržama pojavio se video u kojem se otac grudva sa svojim sinom koji je osoba sa invaliditetom, u invalidskim kolicima.

Video je u ovim hladim zimskim danima ugrijao srce svakog onog koga je pogledao. Dječak koji sjedi u svojim kolicima, i njegov otac, koji uljepšava njegov život i trudi se da mu nadomjesti sve što bi on želio da radi, a ne može. Njegov otac je heroj, i svi roditelji su heroji, koji se bore za svoju djecu, kako bi imali sve što požele, koji daju sve od sebe i onda kada su umorni, bolesni, tužni, zbog djece su sretni, nasmijani, i uvijek su tu.

Prihvatiti drugog i drugačijeg je lijepo, zato, ukoliko poznajete neko dijete ili osobu sa invaliditetom, pomozite joj da osjeti sve ljepote i čari života, jer, lijepo je biti drugačiji.

Balkan News

komentari (0)