(VIDEO) Ljubav predsjednika Recepa Tayyipa Erdoğana prema djeci: Dobar je onaj koga vole djeca

TURKIYE 10.04.2021, 13:44 10.04.2021, 14:35
(VIDEO) Ljubav predsjednika Recepa Tayyipa Erdoğana prema djeci: Dobar je onaj koga vole djeca
© Internet

Čovjek kojeg vole djeca i u čije zagrljaje trče je dobar čovjek. U narodu uveliko poznata i ispravna teza, koju potvrđuju mnogi dobri ljudi. Jedan od tih dobrih ljudi, kojem djeca trče u zagrljaj, zbog kojeg plaču od dragosti što su u njegovoj blizini i onog kojeg djeca zovu svojim dedom je predsjednik Republike Turske, Recep Tayyip Erdoğan.

Recep Tayyip Erdoğan, izabran je voljom naroda za predsjednika Republike Turske. Sigurno, i da su djeca mogla tada birati, izabrala bi isto. Čovjek koji je mnogoj djeci pružio ruku spasa, ruku utjehe, pomilovao ih po glavi kada niko nije i uzeo u krilo kada nikog bilo nije. Sa djecom bude i sam dijete i bude njihov “deda”, kako su ga mnoga djeca u videu i nazvala. Čovjek na čijim leđima je čitav Ummet i koji se za njega i bori. Svu snagu za borbu davala mu je nacija koju on voli i koja njega voli. Neumorno radi za mir, dobrobit i sreću. Ne odustaje i kada je najteže. Ni u svim nedaćama i problemima, od ljubavi i naklonosti prema djeci nikada nije odustao. 

- Na licima djece ne treba biti briga, već osmijeh. Ta mala srca ne trebaju biti ispunjena bolom, već ljubavlju. U njihovim očima ne želimo vidjeti strah, već nadu.  Zato cijelim srcem pozivamo svijet. Ne uništavajte djecu, gospodo, kazao je na jednom od svojih obraćanja predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdoğan. 

Recep Tayyip Erdoğan, dvanaesti je predsjednik Republike Turske. Na funkciji predsjednika je od 2014. godine. Prije toga bio je premijer Republike Turske, ali i gradonačelnik Istanbula.

komentari (0)