Ambasada Kine uputila notu OHR-u: Imenovanje visokog predstavnika u BiH Christian Schmidta nije legitimno

Podsjetimo, imenovanje visokog predstavnika Christiana Schmidta nije prihvaćeno ni od Rusije, pa je i sam ambasador Rusije u BiH Igor Kalabuhov rekao je ranije kako njegova zemlja ne priznaje novoizabranog visokog predstavnika i istakao kako ne namjerava sa njim sarađivati...

BiH 17.08.2021, 09:15
Ambasada Kine uputila notu OHR-u: Imenovanje  visokog predstavnika u BiH Christian Schmidta nije legitimno

Ambasada Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini uputila je diplomatsku notu u kojoj se navodi da vlasti te zemlje ne prihvataju legitimitet Christiana Schmidta kao novog visokog predstavnika u BiH, potvrđeno je to za Srnu.

- Ambasada NR Kine u BiH je u notu odgovora OHR iznijela stav da s obzirom da nije usvojen nacrt Rezolucije o imenovanju visokog predstavnika koji su predložile Kina i Rusija na Savjetu bezbjednosti UN-a, kineska strana smatra da imenovanje novog visokog predstavnika nije legitimno, navodi se u odgovoru Ambasade Kine u BiH na pitanje Srne o diplomatskoj noti, prenosi N1.

Podsjetimo, imenovanje visokog predstavnika Christiana Schmidta nije prihvaćeno ni od Rusije, pa je i sam ambasador Rusije u BiH Igor Kalabuhov rekao je ranije kako njegova zemlja ne priznaje novoizabranog visokog predstavnika i istakao kako ne namjerava sa njim sarađivati.

komentari (0)