banner17

banner18

Privatnost

Privatnost

Politika privatnosti 

Za Sedef Media sigurnost korisničkih podataka posjetilaca jednako je važna kao i vaša iskustva pri čitanju vijesti. Ovaj dokument o privatnosti osobnih podataka posjetitelja pripremljen je za informiranje korisnika o informacijskoj sigurnosti sistema. 

Pohrana i sigurnost korisničkih podataka 

Osobni podaci korisnika koji posjećuju stranicu se ne pohranjuju. Podaci o upotrebi web-a mogu se zabilježiti samo anonimno radi poboljšanja iskustva pregledavanja web-a. Podaci o upotrebi korisnika registriranih na web-u bilježe se kako bi se pružile mogućnosti koje mogu odrediti njihove vlastite postavke korištenja.

Za sigurnost podataka koje je član podijelio tokom kreiranja računa u sistemu Balkan News odgovoran je Sedef Media. Podaci o članovima registriranih u sistemu šifriraju se i spremaju te čuvaju na sigurnom od moguće prevare ili napada.

Podaci o računu i lozinci koje će članovi stvoriti prilikom registracije u sistem su lični i ne mogu se dijeliti sa drugim ljudima i organizacijama. Član je sam odgovoran za svoj nemar ili krivnju po ovom pitanju. 

Korištenje podataka o korisnicima

Podaci o upotrebi posjetilaca i članova u sistemu mogu se koristiti kao referentni podaci za bolji razvoj korisničkog iskustva i poboljšanja sistema. Uz to, podaci o korištenju; Može se anonimno bilježiti u smislu pružanja statističkih podataka u procesima razvoja sistema i dijeliti s trećim stranama i organizacijama. Postavke upotrebe podijeljene dok ste postali članom stranice ili navedene u kasnijim procesima uzimaju se u obzir kako bi se olakšalo iskorištavanje sadržaja na web-u. U dinamičkim područjima web-a, koja su oblikovana prema korisničkim željama, sadržaj se može predstaviti s prioritetom prema željama korisnika.

Dijeljenje korisničkih podataka 

Informacije poput "korisničkog imena", koje član određuje dok postaje član web stranice (ili na povezanim računima društvenih medija), otvoreno se prikazuju samo svim korisnicima u transakcijama poput dijeljenja i komentara na web stranici. Osim toga, podaci o korisnicima i upotrebi sigurno se pohranjuju u sistem.

Sedef Media zadržava pravo dijeljenja podataka o korisnicima i korištenju s relevantnim vlastima suočavajući se sa zahtjevima službenih vlasti kao rezultat aktivnosti posjetilaca ili člana na web koji će prouzrokovati pravne radnje.

Rado ćemo podijeliti s vaše prijedloge, ocjene i prigovore. Svoje prijedloge i mišljenja možete poslati na redakcija@balkannews.ba.

Korištenje kolačića 

Na našoj web stranici kolačići se koriste kako bi olakšali upotrebu naše stranice i učinili je posebnom za korisnika. Kolačići su male tekstualne datoteke koje njihov preglednik stavlja na računar ili mobilni uređaj posjetioca. Svaki put kada korisnik posjeti našu stranicu, internetski preglednik korisnika šalje kolačiće na našu stranicu, tako da naša web stranica prepoznaje korisnika i pamti informacije poput korisničkih postavki. Kolačići koje koristimo nikada ne pohranjuju osobne podatke i anonimni su.

Korisnik može postaviti svoj internet preglednik da ga upozori prije prihvatanja kolačića ili jednostavno odbije sve kolačiće. Korisnik može izvršiti potrebne promjene u bilo kojem trenutku klikom na gumb "pomoć" u internet pregledniku kako bi naučio kako izvršiti ove postavke. Sve dok korisnik ne promijeni postavke kolačića, smatra se da daje svoj pristanak na upotrebu kolačića u skladu s politikom privatnosti naše stranice.