Ambasador Turkiye u BiH u kampanji BHRT-a i Pomozi.ba: Žrtvama zemljotresa najpotrebniji stalni smještaj

BHRT i Udruženje Pomozi.ba od 1. marta provode kampanju prikupljanja novca za stradale u prošlomjesečnim razornim zemljotresima u Turkiye i Siriji, čija je kulminacija večerašnja specijalna televizijska emisija

BiH 16.03.2023, 23:05 17.03.2023, 09:25
Ambasador Turkiye u BiH u kampanji BHRT-a i Pomozi.ba: Žrtvama zemljotresa najpotrebniji stalni smještaj
© AA

U ovom trenutku napotrebniji je stalni smještaj, veliki broj ljudi je zbrinut u privremenom smještaju, ali cilj nam je da svi dobiju svoj stalni smještaj, rekao je ambasador Republike Turkiye u Bosni i Hercegovini Sadik Babur Girgin tokom emisije "Teleton", posebnog programa posvećenog prikupljanju pomoći za žrtve razornih zemljotresa koji su početkom februara pogodili Turkiye i Siriju. 

BHRT i Udruženje Pomozi.ba od 1. marta provode kampanju prikupljanja novca za stradale u prošlomjesečnim razornim zemljotresima u Turkiye i Siriji, čija je kulminacija večerašnja specijalna televizijska emisija, piše AA. 

"Počelo se već s izgradnjom stambenih objekata, a u planu nam je da za godinu dana završimo izgradnju svih stambenih jedinica za sve unesrećene. Svjesni ste i sami da je obim onog što se desilo izuzetno veliki. Puno energije, puno snage treba, puno rada potrebno je da se sve ovo postigne, ali zahvaljujući prijateljima to će nam sigurno biti lakše", rekao je Sadik Babur Girgin.

Zahvalio je BHRT-u, Udruženju Pomozi. ba, svim ljudima koji su tokom večerašnjeg "Teletona" odgovarali na telefonske pozive te ljudima koji pozivaju i svim građanima BiH.

Emisija pod nazivom "Teleton" traje od 20 do 23 sata, a gledaoci, slušaoci i pratioci portala i društvenih mreža BHRT-a mogu telefonski donirati novac za stradale, pozivom na broj 17006.

Građani pozivima doniraju po dvije KM po pozivu, a zabilježeno je više od 68.000 poziva.

komentari (0)