Američki senatori u Predsjedništvu BiH: Podrška zemlji na putu ka napretku

Članovi Predsjedništva BiH sastali su se s američkim senatorima Komisije za vanjske poslove Jeanne Shaheen i Chrisom Murphyem, senatorom Komisije za oružane snage Thomom Tillisom te američkim ambasadorom Michaelom Murphyjem

BiH 20.04.2022, 15:50 20.04.2022, 15:53
Američki senatori u Predsjedništvu BiH: Podrška zemlji na putu ka napretku

Predsjedavajući i članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović, Milorad Dodik i Željko Komšić primili su danas delegaciju Kongresa Sjedinjenih Američkih Država (SAD). 

Članovi Predsjedništva BiH sastali su se s američkim senatorima Komisije za vanjske poslove Jeanne Shaheen i Chrisom Murphyem, senatorom Komisije za oružane snage Thomom Tillisom te američkim ambasadorom Michaelom Murphyjem.

Članovi Predsjedništva BiH su izrazili zahvalnost delegaciji američkog senata na dosadašnjoj podršci i naporima koje čine za BiH, kao i na posjeti, kojom prilikom su razgovarali o temama bilateralne saradnje, evropskih integracija BiH i Zapadnog Balkana, održavanja izbora i pitanjima perspektive mladih te o produžetku sigurnosne misije EUFOR "Althea" u BiH, piše AA. 

Razgovarano je o pojačanom interesu nove američke administracije prema BiH i regiji na EU putu i prenesen je nastavak američke podrške evropskim integracijama regije. Američki senatori su izrazili podršku BiH na putu ka napretku, kao i ekonomskom partnerstvu.

Razgovarano je i o ukrajinskoj krizi, kao najvećem sigurnosnom, humanitarnom i ekonomskom izazovu s kojim se evropski kontinent suočava.

komentari (0)