BiH Exploreri i Asocijacija Mostovi prijateljstva: Na vrhu na planini Prenj istaknut baner "Ne zaboravite Srebrenicu"

Uspon na veoma zahtjevan planinarski vrh Lupoglav 24 planinara grupe BiH Exploreri (PSD Poštar-Zenica) završen je isticanjem banera

BiH 09.07.2023, 17:26
BiH Exploreri i Asocijacija Mostovi prijateljstva: Na vrhu na planini Prenj istaknut baner "Ne zaboravite Srebrenicu"

Uspon na vrh na Prenju u kojem je učestvovalo 24 planinara grupe BiH Exploreri (PSD Poštar-Zenica), završen je isticanjem banera dugim pet metara sa porukom "Don't forget Srebrenica-Ne zaboravite Srebrenicu". 

Baner, koji je obezbijedila Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH, istaknut je nakon uspona na veoma zahtjevan planinarski vrh Lupoglav planine Prenj koju zovu još i bosanska Himalaja.

"Svakako da je cjelokupna bosansko-hercegovačka javnost pa tako i planinarska zajednica ovih dana tužna jer se prisjeća ubijenih 8.372 civila u Srebrenici 1995.godine. Veliki broj planinara učestvuje na 'Maršu mira' -Srebrenica. I naših pet članova učestvuje u pješačenja dugom 100 kilometara", naveli su iz Asocijacije Mostovi Prijateljstva BiH i planinarske grupe BiH Exploreri, piše AA. 

Dodaju su da su htjeli "na ovaj simboličan način iskazati svoj stav i saosjećanje za ubijene Srebreničane, i sa uvjerenjem da se ovakav zločin i genocid više nikad ne smije dogoditi".

komentari (0)