BiH: U sinoćnjem zemljotresu povrijeđene četiri osobe, dvije zadržane u bolnici u Zenici

Nažalost, prijavljena su i četiri slučaja povređivanja građana, od kojih jedno u Jelini, a troje građana su prijavili povrede usljed obrušavanja građevinskog materijala sa zgrada i kuća. Dvoje povrijeđenih je zadržano u Kantonalnoj bolnici Zenica...

BiH 31.12.2023, 12:41 31.12.2023, 14:29
BiH: U sinoćnjem zemljotresu povrijeđene četiri osobe, dvije zadržane u bolnici u Zenici
© AA

Na području grada Zenica povrijeđene su najmanje četiri osobe usljed snažnog zemljotresa koji je sinoć potresao Bosnu i Hercegovinu, sa epicentrom udaljenim devet kilometara od Zenice, javlja Anadolu.

Prema informacijama Kantonalne uprave civilne zaštite, u mjestu Ljubetovo zabilježeno je obrušavanje crijepa sa nekoliko kuća i obrušavanje jednog potpornog zida. Na cesti M17 u Jelini došlo je do odrona, naveo je na zvaničnom Facebooku premijer Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Nezir Pivić.

"Nažalost, prijavljena su i četiri slučaja povređivanja građana, od kojih jedno u Jelini, a troje građana su prijavili povrede usljed obrušavanja građevinskog materijala sa zgrada i kuća. Dvoje povrijeđenih je zadržano u Kantonalnoj bolnici Zenica", naveo je Pivić.

Dodao je kako policija i službe Kantonalne uprave civilne zaštite su u pripravnosti i prate stanje na terenu.

Zemljotres jačine 5,2 stepeni po Richteru uznemirio je u subotu navečer stanovnike više gradova Bosne i Hercegovine, uključujući glavni grad Sarajevo. Epicentar zemljotresa zabilježen je u 21:43 sati, oko 10 kilometara sjevernozapadno od Zenice i 69 kilometara sjeverozapadno od Sarajeva, navedeno je na stranci Europsko-mediteranskog seizmološkog centra (EMSC).

komentari (0)