BiH: Za vikend sunčano i toplije vrijeme

Poslijepodne i dio večeri danas širom zemlje se očekuju lokalni pljuskovi

BiH 26.04.2024, 09:18 26.04.2024, 12:18
BiH: Za vikend sunčano i toplije vrijeme
© AA

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano vrijeme uz postepeno naoblačenje tokom dana, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH. 

Dio prijepodneva po kotlinama Bosne i uz riječne tokove moguća je magla. Poslijepodne i dio večeri širom zemlje se očekuju lokalni pljuskovi. Vjetar slab na sjeveru Bosne sjeverni, a u ostatku zemlje južni. Dnevna temperatura zraka od 12 do 18 stepeni.

U Sarajevu će preovladavati sunčano vrijeme uz postepen porast naoblake poslije podne. U nižim dijelovima grada dio prijepodneva moguća je magla ili niska naoblaka. U drugom dijelu dana su mogući lokalni pljuskovi. Dnevna temperatura zraka kretaće se oko 14 stepeni.

U subotu se očekuje sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Poslijepodne su mogući rijetki i slabi lokalni pljuskovi. Vjetar slab u sjevernim područjima Bosne, veći dio dana, sjeverni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka kretaće se od četiri do deset, na jugu do 13, a dnevna od 17 do 23 stepeni, piše AA. 

U nedjelju će prema prognozama preovladavati sunčano vrijeme. U sjevernim područjima Bosne puhaće slab sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od osam do 14, na jugu do 16, a dnevna od 20 do 26 stepeni.

U ponedjeljak se očekuje sunčano vrijeme sa slabim vjetrom promjenjivog smjera. Jutarnja temperatura zraka kretaće se od deset do 16, na jugu do 18, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 29 stepeni.

komentari (0)