CIK BiH potvrdio rezultate izbora BiH

Nakon što je donesena odluka o potvrđivanju rezultata izbora počinju teći rokovi za konstituisanje svih organa vlasti u Bosni i Hercegovini.

BiH 02.11.2022, 13:56 04.11.2022, 12:08
CIK BiH potvrdio rezultate izbora BiH
© AA

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine danas je donijela odluku o potvrđivanju rezultata općih izbora u Bosni i Hercegovini održanih 2. oktobra 2022. godine. 

Odluka o potvrđivanju rezultata općih izbora u BiH donesena je na hitnoj sjednici CIK-a BiH jednoglasno, nakon što je konstatovano da je Apelaciono odjeljenje Suda BiH odbacilo sve žalbe političkih subjekata u vezi s rezultatima izbora.

Rezultati općih izbora potvrđeni su za izbor članova Predsjedništva BiH, Parlamentarne skupštine BiH, Parlamenta Fedracije BiH, predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske, Narodnu skupštinu Republike Srpske i skupštine svih deset kantona u Federaciji BiH, piše AA. 

Nakon što je donesena odluka o potvrđivanju rezultata izbora, predsjednik CIK-a BiH Suad Arnautović kazao je da počinju teći rokovi za konstituisanje svih organa vlasti u Bosni i Hercegovini.

komentari (0)