Crveni polumjesec Turkiye: U Srebrenici iftar za 150 osoba i podjela paketa za 100 porodica

Crveni polumjesec Turkiye, kao i svake godine, i ovog ramazana pruža pomoć ljudima u potrebi, širom Bosne i Hercegovine. I ove godine su organizirani zajednički iftari i podjele paketa pomoći u više bh. gradova.

BiH 18.04.2022, 09:34 18.04.2022, 10:23
Crveni polumjesec Turkiye: U Srebrenici iftar za 150 osoba i podjela paketa za 100 porodica
© AA

Crveni polumjesec Turkiye sinoć je u Srebrenici organizirao zajednički iftar za 150 osoba te podijelio ramazanske pakete za 100 tamošnjih porodica. 

Zajednički iftar i podjelu je organizirao Ured Crvenog polumjeseca Općine Konak u Izmiru, u okviru obilježavanja Svjetskog dana jetima, djece bez roditelja.

Iftar je održan u prostorijama Međunarodnog foruma solidarnosti EMMAUS, a prisustvovali su predstavnici Crvenog polumjeseca iz Turkiye, predstavnici Ureda te humanitarne organizacije u BiH, kao i predstavnice udruženja preživjelih žrtava genocida u Srebrenici, kao i Ćamil Duraković, Alija Tabaković, Hamzalija Okanović te brojni srebrenički mališani.

Okupljeni su odali počast šehidima Srebrenice, a predstavnici Crvenog polumjeseca su podijelili i ramazanske pakete za 100 srebreničkih porodica.

Predsjednik Ureda Crvenog polumjeseca Konak Omur Sanli istakao je da je iftar sa srebreničkim majkama i mališanima organiziran povodom Svjetskog dana jetima te dodao da mjesec ramazana simbolizira jedinstvo i milosrđe.

Ističući kako Crveni polumjesec Turkiye djeluje širom svijeta, Sanli je kazao da i Predstavništvo te organizacije u BiH već tri i pol godine djeluje i sarađuje sa partnerima iz Crvenog križa i drugih humanitarnih organizacija, piše AA.

- Naša kultura i vjera nas uče da štitimo jetime, njihova dobra, da se prema njima lijepo ophodimo i da ih pomilujemo. Naša civilizacija nas uči da je lijepo ophođenje prema jetimima spas za čovječanstvo. Stalno govorim da možda ne možemo okončati sve loše stvari u svijetu, ali možemo činiti i umnožavati dobre stvari, poručio je Sanli.

Crveni polumjesec Turkiye, kao i svake godine, i ovog ramazana pruža pomoć ljudima u potrebi, širom Bosne i Hercegovine. I ove godine su organizirani zajednički iftari i podjele paketa pomoći u više bh. gradova. Uoči Ramazanskog bajrama će biti i podjela bajramskih odijela za ukupno 100 jetima, djece bez roditelja.

komentari (0)