Delegacija turske ambasade sastala se sa direktorom Policijske akademije FMUP-a i direktorom Direkcije za koordinaciju policijskih tijela

BiH 28.10.2021, 18:06 28.10.2021, 21:18
Delegacija turske ambasade sastala se sa direktorom Policijske akademije FMUP-a i direktorom Direkcije za koordinaciju policijskih tijela
© AA

Savjetnici za unutrašnje poslove pri Ambasadi Republike Turske u Bosni i Hercegovini Ali Durmaz i Mehmet Erdugan i ateše za sigurnost Cemil Cem Aydin sastali su se danas odvojeno u Sarajevu sa direktorom Policijske akademije Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova (FMUP) Damirom Vejom i direktorom Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsadom Vilićem,l. 

Novoimenovani Durmaz, Erdugan i Aydin su posjetili Vejin ured i sa njim razgovarali o budućoj saradnji između Turske i BiH u oblasti edukacije i organiziranja zajedničkih kurseva i obuka. Veji je tom prilikom uručena i pozivnica za učešće na jubilarnoj 10. konferenciji Međunarodne asocijacije policijskih akademija (INTERPA) koja će se u novembru održati u turskoj Antaliji, piše AA. 

Vejo je istakao važnost nastavka i dodatnog jačanja saradnje između BiH i Turske.

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Vilić danas je također primio u nastupnu posjetu Durmaza, Erdugana i Aydina.

Vilić je gostima zaželio sretan početak službe u BiH te ih je upoznao sa najaktuelnijim pitanjima iz djelokruga rada direkcije i budućim prioritetima.

Izrazio je i zahvalnost na kontinuiranoj podršci Ambasade Turske, posebno u pogledu organizacije obuka za policijske službenike, razmjene znanja i najboljih praksi u različitim oblastima policijskog posla.

Ataše Aydin je istakao da je upoznat sa uspješnom saradnjom koju je Ambasada Turske do sada ostvarila sa direkcijom i izrazio uvjerenje da će se saradnja nastaviti i u budućnosti.

U saopćenju Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH se navodi da je u toku sastanka obavljen telefonski razgovor sa generalnim direktorom policije Republike Turske Mehmetom Aktaoom, re da je razgovarano o dosadašnjoj saradnji i jačanju prijateljskih odnosa.

komentari (0)