Dodik: BiH potvrđuje činjenicu da hrišćanska i muslimanska zajednica ne mogu naći koegzistenciju

BiH 14.09.2022, 15:27
Dodik: BiH potvrđuje činjenicu da hrišćanska i muslimanska zajednica ne mogu naći koegzistenciju
© AA

Bosna i Hercegovina je primjer kako hrišćanska i muslimanska zajednica ne mogu naći koegzistenciju, rekao je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik u obraćanju Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Dodik se obratio poslanicima NSRS-a na posebnoj sjednici na kojoj se trebaju izjasniti o njegovom vetu za dodijeljivanje agremana njemačkom ambasadoru.

"Postojanje BiH ignoriše činjenicu da u današnjem svijetu hrišćanska i muslimanska populacija nigdje ne uspijevaju zajedno da žive na uravnotežen i harmoničan način. BiH potvrđuje činjenicu da hrišćanska i muslimanska zajednica ne mogu naći koegzistenciju", izjavio je Dodik, piše AA.

Kako je kazao, razumno i dobro moraju da osmisle i poslože njihove prioritete.

"Današnja BiH je nametnuta. BiH kakvu su stvorili stranci mora da nestane. Privid uspjeha je propagandni trik. Potpuno je fingirana situacija da se beskonačno pregovara, a da se nije postigao ni najmanji rezultat unutar BiH. Traže da izdamo svoje vrijednosti i odreknemo svojih prava i šutimo. Živimo u hroničnoj nestabilnosti koja je rezultat historije ovog podneblja, ali i intervencionizma izabranih stranaca. Trpimo i danas, ali ćemo znati trenutak da promijenimo stvar. BiH je za sve nas velika nevolja i regresija, nepouzdana, lišena svake vizije i budućnosti. Njeno postojanje je neobjašnjivo. Za BiH nema opravdanja osim grubog stranog pritiska i sile", rekao je Dodik.

komentari (0)