Dodik: "Murphy vodi privatni rat protiv mene, od ambasade napravio 'opozicionu stranku'"

Milorad Dodik, predsjednik RS-a, poručio je američkom ambasadoru u BiH da "nije tumač Ustava BiH, niti Dejtonskog sporazuma"

BiH 12.04.2023, 13:49 13.04.2023, 14:32
Dodik: "Murphy vodi privatni rat protiv mene, od ambasade napravio 'opozicionu stranku'"
© AA

Nakon što je Ambasada Sjedinjenih Američkih Država povodom Dodikovih izjava o secesionizmu i obustavljanju saradnje sa NATO alijanskom objavila saopštenje te istakla da SAD neće mirno gledati Dodikovo potpirivanje novog sukoba, reagovao je lider Republike Srpske, Milorad Dodik. 

Dodik je kazao kako Michael Murphy vodi privatni rat protiv njega, što, kako je istakao lider RS-a, "ne služi na čast ni njemu, ni Sjedinjenim Državama koje bi trebalo da znaju šta Murphy radi u BiH". 

Poručio je američkom ambasadoru u BiH da "nije tumač Ustava BiH, niti Dejtonskog sporazuma". Uz to naglasio da niti Murphy niti bilo ko "može navesti kojom odredbom je zabranjeno otcjepljenje od BiH". 

- Bez pristanka Republike Srpske neće biti saradnje ni sa kim, pa ni sa NATO savezom, ako to bude suprotno interesima Republike Srpske, naveo je Dodik i dodao da je od Ambasade SAD-a napravio opozicionu partiju " sa zadatkom da komentariše izjave predstavnika vladajućih partija, ponižavajući tako svakodnevnim pisanjima državu koju predstavlja, prenosi Kurir, pisanje Srne. 

komentari (0)