Dodik nakon sastanka sa Erdoganom: “Nema alternative miru”

Srpski član Predsjedništva BiH Dodik rekao je da je Erdoganu prenio i stav srpske strane prema visokom predstavniku BiH Christianu Schmidtu i da ga ni na koji način ne smatraju legitimnim

BiH 10.11.2021, 10:03
Dodik nakon sastanka sa Erdoganom: “Nema alternative miru”
© TCCB

Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je u izjavi nakon sastanka sa predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom u Ankari da nema alternative miru i da se nijedan problem ne može riješiti prijetnjama i upotrebom sile.

Navodeći da je Erdogan svjestan situacije u Bosni i Hercegovini i da je na sastanku u Ankari zamolio za razumijevanje za politički proces, Dodik je rekao: „Potreban je mir u Bosni i Hercegovini i cijelom regionu, u to nema sumnje. Ali potrebno je učiniti sve da se stvori prirodna situacija koja će omogućiti dijalog lokalnih faktora o aktuelnim pitanjima.”

Dodik je u razgovoru za RTRS naveo da se dobronamjernost Erdogana i drugih lidera u regionu, predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića, može koristiti, ali da to moraju prihvatiti i druge strane da bi takav susret bio moguć.

Srpski član Predsjedništva BiH Dodik rekao je da je Erdoganu prenio i stav srpske strane prema visokom predstavniku BiH Christianu Schmidtu i da ga ni na koji način ne smatraju legitimnim.

Navodeći da je Erdogan istakao stabilnost i da sukob ni na koji način ne može biti dio rješenja, Dodik je rekao da turski lider smatra da u proces treba uključiti sve prijatelje koji mogu doprinijeti rješenju u regionu.

komentari (0)