Dodik o sastanku sa turskim predsjednikom Erdoganom: "On je uvijek za dogovor, imam povjerenje"

Milorad Dodik, istakao je kako vjeruje da Erdogan ima objektivno gledište te da zbog toga želi otići u Tursku i sastati se sa turskim predsjednikom

BiH 09.11.2021, 10:39 09.11.2021, 10:47
Dodik o sastanku sa turskim predsjednikom Erdoganom: "On je uvijek za dogovor, imam povjerenje"
© AA

Lider SNSD-a i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, koji danas planira da se sastane sa predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom, istakao je da će sa turskim predsjednikom  razgovarati o mogućnosti održavanja sastanka predsjednika Turske, Srbije i Hrvatske sa liderima tri vodeće stranke u BiH, kako bi se situacija u BiH stabilizovala.

Milorad Dodik, prema pisanju Bl - portal.com,  istakao je kako vjeruje da Erdogan ima objektivno gledište te da zbog toga želi otići u Tursku i sastati se sa turskim predsjednikom.

Inicijativu, koju regionalni mediji opisuju kao "susret braće", podržao je i hrvatski predsjednik Zoran Milanović, ali je nije prihvatio lider SDA Bakir Izetbegović.

Dodik, predsjednik SNSD, rekao je: “Lider Stranke demokratske akcije, Bakir Izetbegović je odbio ovu ponudu susreta, a ja sam bio uvjeravan da on to hoće. Kada je sve bilo utanačeno i kada se trebao dogovoriti dan sastanka, onda je Izetbegović nazvao Milanovića i rekao da to nije dobra ideja. On želi da drži monopol”, rekao je on.

Navodeći da je Erdogan neko ko neće tek tako prihvatiti sve što je protiv Srba i Hrvata u BiH, Dodik je rekao: “On je uvijek za dogovor i zato imam povjerenje u njega. Zato i odlazim u Tursku da mu dodatno objasnim situaciju, a ne da se ponašam kao Izetbegović koji ne želi dijalog", rekao je on.

Navodeći da cijeni Erdogana i da vjeruje da je objektivan, Dodik je rekao da će sa Erdoganom razgovarati o sastanku koji je ranije dogovoren, te da se nada da će ga Erdogan prihvatiti.

komentari (0)