Čedomir Jovanović o genocidu u Srebrenici: Večno prokletstvo dželatima iz mog naroda

BiH 11.07.2022, 16:37 12.07.2022, 09:14
Čedomir Jovanović o genocidu u Srebrenici: Večno prokletstvo dželatima iz mog naroda
© AA/Arhiva

Čelnik srbijanske Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović danas nije mogao biti prisutan u Potočarima, ali je na društvenim mrežama uputio poruku povodom 27. godišnjice genocida u Srebrenici.

"Uprkos svemu, svim koronoma i svim njihovim posledicama koje su me sprečile da samo mislima, a ne i prisustvom budem u Potočarima, više nego ikad želim svima da poručim da i danas, uprkos svih 27 godina, dugo kao večnost i dalje postoje samo nema većina, lajave zveri i mi... umesto većine da govorimo, svet zveri u pakao da oteramo, svaku majku, ćerku, sestru i suprugu srebreničkih mučenika od zla da čuvamo, Srbima obraz da vratimo tako što ćemo o genocidu i grehu počinjenim u naše ime reći istinu, o pojedincima koji su odgovorni, ali i o nama koji smo im dozvolili da postanu naša slika i prilika", kazao je Jovanović te dodao:

"Mir i spokoj svakoj kosti pod nišanom u Potočarima, porodici, narodu i prijateljima koji se danas pred njima klanjaju, večno prokletstvo dželatima iz mog naroda, koji su Bošnjake ubijali i nas Srbe za večnost time žigosali, snaga mome narodu da se sa istinom suoči, od sopstvenog zla oslobodi i tako našoj deci čist obraz ostavi… Odustaćemo nikad!"

Danas se obilježava 27. godišnjica genocida u Srebrenici. U prisustvu nekoliko hiljada ljudi i brojnih zvaničnika iz različitih dijelova svijeta u Potočarima je održana komemoracija i dženaza za još 50 identifikovanih žrtava genocida u Srebrenici iz jula 1995. godine.

Izvor: AA

komentari (0)