Fejzić: Srebrenica-bol i rana koje su još uvijek otvorene

- Na svakom koraku gaze po našoj boli. Trebali smo sami naučiti da niko neće doći da nas spasi, da nam pomogne. Niko neće promijeniti stanje našeg naroda nase sudbine dok to ne ucinimo sami. Budite oslonac Srebrenici. Svaki dan pamtimo, svaki dan se sjećajmo, ali 11. juli ne zaboravimo, kazao je Hamdija Fejzić, predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje 26. godišnjice genocida nad Bošnjacima

BiH 11.07.2021, 11:27 11.07.2021, 11:36
Fejzić: Srebrenica-bol i rana koje su još uvijek otvorene
© AA

U Memorijalnomcentru Srebrenica-Potočari počela je komemoracija žrtvama genocida u Srebrenici koji će danas pronaći vječni smiraj.

Hamdija Fejzić, predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje 26. godišnjice nad Bošnjacima istakao je kako je rana i bol još uvijek otvorena i bolna.

- Bolna je kao i svakog dana u proteklih 26 godina. Kao i svake godine, obećavaju nam, a možda bi bio bolje da ne pominju. Svakog 11. jula poručuju neka se više ne ponovi, dok ta faza blijedi a poseljedice genocida ostaju. Upravo nam te presude i bijeli nišani u Potočarima ne dopuštaju da stanemo. A za one koji ne žele da vide, koji ne žele da čuju i koji ne žele da saznaju, nema presuda, činjenica i neoborivih dokaza koji će im promijeniti mišljenje, kazao je Fejzić.

Fejzić je dodao i kako vlasti RS aktivno rade na reviziji historije, umanjenju žrtve, negiranju genocida i slavljenu zločinaca.

- Na svakom koraku gaze po našoj boli. Trebali smo sami naučiti da niko neće doći da nas spasi, da nam pomogne. Niko neće promijeniti stanje našeg naroda nase sudbine dok to ne ucinimo sami. Budite oslonac Srebrenici. Svaki dan pamtimo, svaki dan se sjećajmo, ali 11. juli ne zaboravimo, kazao je Hamdija Fejzić, predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje 26. godišnjice genocida nad Bošnjacima.

Piše: Elmina Muhić

komentari (0)