Izetbegović: Ako u RS-u dobijemo 80.000 glasova, pisat će se potpuno druga priča"

Izetbegović, pozvao je Bosance i Hercegovce, koji žive u inostranstvu da se registruju kao birači i da glasaju na predstojećim izborima, a posebno one koji žive u RS-u, gdje će probosanske stranke ponuditi jedinstvenu zajedničku listu

BiH 22.11.2021, 12:57 22.11.2021, 13:01
Izetbegović: Ako u RS-u dobijemo 80.000 glasova, pisat će se potpuno druga priča"
© AA

Lider SDA Bakir Izetbegović rekao je da će se, ako dobiju 80.000 glasova iz Republike Srpske, "u Bosni i Hercegovini pisati potpuno druga priča".

Izetbegović, pozvao je Bosance i Hercegovce, koji žive u inostranstvu da se registruju kao birači i da glasaju na predstojećim izborima, a posebno u one koji žive u RS-u, gdje će probosanske stranke ponuditi jedinstvenu zajedničku listu.

Napominjući da su probosanske stranke prvi put u Republici Srpskoj odlučile da izađu na izbore sa zajedničkom listom, Izetbegović je rekao: „Nama treba 80.000 glasova u RS-u, da u Narodnoj skupštini RS-a dobijemo 10 ili 12 mandata. Kada to uradimo, onda je druga priča u BiH. To je jedan dan u četiri godine. Birajte koga god hoćete, ali birajte one koji vole BiH”, poručio je Izetbegović.

komentari (0)