Izetbegović: Uvjeren sam da će sigurnosne snage Turkiye pronaći i kazniti odgovorne za kukavički napad u Istanbulu

Snažna eksplozija odjeknula je danas u popodnevnim satima u prometnoj istanbulskoj ulici Istiklal, a turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan poručio je da će svi odgovorni za taj podli napad biti pronađeni i procesuirani

BiH 13.11.2022, 19:07 15.11.2022, 14:31
Izetbegović: Uvjeren sam da će sigurnosne snage Turkiye pronaći i kazniti odgovorne za kukavički napad u Istanbulu
© AA

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović, povodom eksplozije u ulici Istiklal u Istanbulu, u Turkiye, u kojoj je poginulo šest, a na desetine osoba je ranjeno, izjavio je da je duboko potresen i uznemiren. 

- Duboko sam potresen i uznemiren zbog današnjeg terorističkog napada u Istanbulu. Povrijeđenima želim uspješan i brz oporavak. Uvjeren sam da će sigurnosne snage Republike Turske pronaći i kazniti odgovorne za ovaj kukavički čin. U ovim teškim trenucima u mislima smo sa porodicama žrtava, građanima Istanbula i prijateljskim turskim narodom, navodi se u poruci objavljenoj na Izetbegovićevoj Facebook stranici.

Snažna eksplozija odjeknula je danas u popodnevnim satima u prometnoj istanbulskoj ulici Istiklal, a turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan poručio je da će svi odgovorni za taj podli napad biti pronađeni i procesuirani.

Erdogan je kazao da je u eksploziji poginulo najmanje šest osoba, uključujući četiri na mjestu eksplozije, a još dvije žrtve preminule u bolnici. Još najmanje 53 osobe su povrijeđene, a Erdogan je kazao da je prerano sa sigurnošću reći, ali da se na bazi prvih informacija s terena može osnovano sumnjati da se radilo o terorističkom činu.

komentari (0)