Kiša izazvala probleme širom BiH, poplavljeni putni pravci

Obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Bosanska Otoka- Bužim-Velika Kladuša i preusmjeren na alternativne pravce

BiH 10.12.2022, 19:54 11.12.2022, 20:23
Kiša izazvala probleme širom BiH, poplavljeni putni pravci
© AA

Na pojedinim putnim pravcima u Bosni i Hercegovini je obustavljen ili usporen saobraćaj zbog vode koja se nakon obilnih padavina izlila na kolovoz.

Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK) saopćio je da je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Bosanska Otoka- Bužim-Velika Kladuša i preusmjeren na alternativne pravce, prenosi Anadolija.

Posebnu pažnju skreću i na magistralni put Banja Luka-Prijedor, kod skretanja prema Kozarcu i Kamičanima, gdje je voda prekrila magistralni put, kao i na dionici od Prijedora prema Sanskom Mostu u mjestu Čarakovo. Na magistralnom putu Bosanska Gradiška-Bosanska Dubica u mjestu Bistrica otežano se saobraća, jednom kolovoznom trakom zbog odrona i vode koja se izlila na kolovoz.

Također, zbog veće količine vode na kolovozu iz BIHAMK-a skreću pažnju i na magistralni put Banja Luka-Klašnice, na području Zalužana, u pravcu Klašnica.

Na putnom pravcu Srbac-Derventa, na nekoliko mjesta saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom, zbog vode na kolovozu.

U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po mjestimično mokrom kolovozu. Vozače upozoravaju i na povremene jake udare vjetra, kao i na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Federalni hidrometeorološki zavod BiH izdao je zbog obilnih padavina narandžasto upozorenje za područje Hercegovine, Krajine, jugozapad i dio centralne Bosne.

Prema posljednjim informacijama, obilne padavine su napravile problem na sjeveru zemlje, posebno u Prijedoru, ali i na putevima prema Bihaću i Sanskom Mostu.

komentari (0)