Kina donirala OSBiH opremu vrijednu 2,5 miliona KM

Narodna Republika Kina uručila je OSBiH donaciju u inžinjerskim mašinama i vozilima u vrijednosti od blizu 2,5 miliona KM...

BiH 31.03.2021, 15:27 28.04.2021, 14:03
Kina donirala OSBiH opremu vrijednu 2,5 miliona KM
© Anadolija

Ji Ping, ambasador Narodne Republike Kine u BiH uručio je danas donaciju u inžinjerskim mašinama i vozilima Oružanim snagama BiH. 

Oružanim snagama BiH donirano je šest istovarnih kamiona, po dva tegljača sa niskonosivom poluprikolicom i kamiona sa utovarnim kranom. Također, doniran je po jedan buldožder i kompaktni utovarivač te tri bagera utovarivača u vrijednosti od blizu 2,5 miliona KM. 

Na primopredaji u kasarni "Rajlovac" prisustvovao je ministar odbrane BiH Sifet Podžić. 

- Kineska vojska se zalaže za izgradnju društva zajedničke budućnosti čovječanstva, neprekidno produbljuje međunarodnu saradnju te aktivno doprinosi očuvanju svjetskog mira i sigurnosti, kazao je ambasador Ping.

Ambasador je dodao i kako su u budućnosti spremni jačati koordinaciju i saradnju sa oružanim snagama BiH u oblasti međunarodnih mirovnih operacija, obuci ali i obrazovanju kadrova. 

 - Nadamo se da će obje strane ulagati dodatne napore kako bi dale još veći napor u produbljivanju odnosa između dvije zemlje i dvije vojske, kazao je ambasador  Ping.

komentari (0)