Komšić: Dodik izvršava dogovorene planove sa Rusijom u cilju destabilizacije BiH

" Šta god on pričao i koga god on vrijeđao, jasno je da postoji jedan plan i on je pokrenut i ide se u realizaciju", zaključio je Komšić.

BiH 02.03.2022, 14:00
Komšić: Dodik izvršava dogovorene planove sa Rusijom u cilju destabilizacije BiH
© AA

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić kazao je kako je drugi član Predsjedništva Milorad Dodik na današnjoj sjednici tražio da se raspravlja o Ukrajini jer smatra da su nastale dvije nove države na teritoriji Ukrajine. 

- Dodik je tražio raspravu pozivajući se na činjenicu da su na teritoriji Ukrajine nastale dvije nove države. To je nešto što je meni neprihvatljivo kao stav i to je nešto što gotovo cijeli svijet nije priznao, kazao je Komšić kao reakciju na današnji potez Milorada Dodika koji je napustio sjednice.

Objasnio je da je dnevni red današnje sjednice usvojen jednoglasno, a zatim je Dodik predložio izmjene Zakona o Centralnoj banci BiH, kao i tačku gdje bi se raspravljalo o situaciji u Ukrajini, bez prijedloga zaključaka i materijala.

Komšić je kazao da je Dodik izjavio da su na teritoriji Ukrajine nastale dvije države, misleći na samoproglašene republike Donjeck i Lugansk.

Smatra da Dodik "izvršava dogovorene planove sa Ruskom federacijom" i da je dalji cilj "destabilizacija BiH", piše AA. 

- Šta god on pričao i koga god on vrijeđao, jasno je da postoji jedan plan i on je pokrenut i ide se u realizaciju, zaključio je Komšić.

komentari (0)