Komšić i Džaferović s Kalabuhovim: Rusija podržava suverenitet i teritorijalni integritet BiH

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine istakli su da niko nema pravo unilateralnim akcijama rušiti državne institucije Bosne i Hercegovine koje su formirane u skladu sa jasnim odredbama Daytonskog sporazuma...

BiH 30.11.2021, 15:44
Komšić i Džaferović s Kalabuhovim: Rusija podržava suverenitet i teritorijalni integritet BiH
© Predsjedništvo BiH

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine istakli su da niko nema pravo unilateralnim akcijama rušiti državne institucije Bosne i Hercegovine koje su formirane u skladu sa jasnim odredbama Daytonskog sporazuma, a uz saglasnost svih relevantnih predstavnika u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine

Predsjedavajući i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i Šefik Džaferović primili su ambasadora Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini Igora Kalabuhova. 

Kalabuhov je iznio odgovor Ruske Federacije na pismo koje su Komšić i Džaferović uputili predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu, kao šefu države članice Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira, a u vezi sa aktuelnom krizom u Bosni i Hercegovini.

Kalabuhov je kazao da Ruska Federacija u potpunosti podržava suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, Daytonski mirovni sporazum, te poštuje svako rješenje koje bude dogovoreno unutar Bosne i Hercegovine.

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine istakli su da niko nema pravo unilateralnim akcijama rušiti državne institucije Bosne i Hercegovine koje su formirane u skladu sa jasnim odredbama Daytonskog sporazuma, a uz saglasnost svih relevantnih predstavnika u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, javlja AA. 

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine istakli su i to da je blokada rada institucija Bosne i Hercegovine antidejtonski i nedemokratski čin kojim se nanosi šteta svim građanima i stabilnosti države.

komentari (1)
Bosanka Prije 2 godina
Bravo Gosp... Komsicu
Viste nas ponos BiH