Komšić: "Nije ovo više 1991."

U razgovoru za N1 Televiziju, Komšić je rekao da ne može dati nikakve garancije o tome šta se dešava u glavi Milorada Dodika njegovih ljudi, ali da za sebe garantuje da će štititi državu do posljednjeg daha.

BiH 21.10.2021, 12:42 21.10.2021, 12:54
Komšić: "Nije ovo više 1991."
© Screenshot

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić rekao je da nema sigurnosnih prijetnji za građane Bosne i Hercegovine.

U razgovoru za N1, Komšić je rekao da ne može dati nikakve garancije o tome šta se dešava u glavi Milorada Dodika njegovih ljudi, ali da za sebe garantuje da će štititi državu do posljednjeg daha.

Komšić je gostujući u Pressingu na N1 rekao: „Nije ovo više 1991. godina, kada je na jednoj strani bila JNA, a na drugoj branioci BiH sa "dva metka." Dodao je da "nema te sile koja ovu zemlju može rasturiti" .

Ističući da je Milorad Dodik dobio podršku iz određenih krugova u Beogradu i Moskvi, Komšić je rekao: "Na osnovu životnog iskustva mogu reći da nema te sile koja ovu zemlju može rasturiti. Bilo je trenutaka kad su Bosnu i Hercegovinu pocijepali, kao kada je bio sporazum Cvetković-Maček, ali je nisu mogli podijeliti. U ovoj zemlji uvijek ima dovoljan broj ljudi koji na to neće pristati. To je činjenica. Dok smo spremni stajati iza ove zemlje, i da je branimo, na pametan i mudar način, ovo više nije ‘91. da nam dođe JNA a imamo samo dva metka – ne mogu nam ništa."

Pozvao Tužilaštvo Bosne i Hercegovine na rad.

Navodeći da bi odgovor Dodiku trebao proći kroz institucije te da državno tužilaštvo Bosne i Hercegovine ima posla u tom smislu, Komšić je optužio Dodika za pokušaj državnog udara protiv države Bosne i Hercegovine.

komentari (0)