Konvoj s 5.000 ramazanskih paketa iz Turkiye stigao u BiH

Ramazan je kao nijedan drugi mjesec važan za vakufe jer su vakifi upravo u ovom mjesecu iskazivali svoju vjersku osjetljivost spram pojedinaca kojima je potrebna pomoć

BiH 13.04.2023, 10:39
Konvoj s 5.000 ramazanskih paketa iz Turkiye stigao u BiH
© AA

Vakufska direkcija Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini je tradicionalnom akcijom preko Generalne direkcije vakufa Republike Turkiye iz prihoda vakufa namijenjenih za socijalne svrhe i ove godine obezbijedila ramazanske pakete za postače širom Bosne i Hercegovine, prenosi Anadolija.

Konvoj sa 5.000 prehrambenih ramazanskih paketa stigao je u srijedu iz Turkiye u Bosnu i Hercegovini.

Distribucija do krajnjih korisnika će kao i prethodnih godina biti realizovana u saradnji sa Uredom za društvenu brigu Rijaseta IZ u BiH, Udruženjem Ilmijje, muftijstvima i Udruženjem H.O. Međunarodni forum solidarnosti “Emmaus”.

Sadržaj paketa prilagođen je ovom podneblju i svakodnevnim potrebama porodica. Sa podjelom će se početi narednih dana.

Partnerski odnos ove dvije vakufske ustanove, putem kojih se realizira ovaj tradicionalni projekat, ukazuje i pokazuje da vakufi imaju i dobrotvornu ulogu, odnosno ulogu pomoći društvu i pojedincu kroz socijalno odgovorne projekte.

U vremenu nepovoljne ekonomske situacije Vakufska direkcija, na čelu sa Senaidom Zajimovićem, iskazala je veliko zadovoljstvo što je ovaj plemeniti projekat, u godini koja je jedna od najtežih za građane usljed poskupljenja osnovnih životnih namirnica, nastavljen. Realizujući ovaj projekat Vakufska direkcija IZ u BiH nastoji unijeti radost u domove i porodice, šaljući poruku solidarnosti u mubarek mjesecu Ramazanu.

Ramazan je kao nijedan drugi mjesec važan za vakufe jer su vakifi upravo u ovom mjesecu iskazivali svoju vjersku osjetljivost spram pojedinaca kojima je potrebna pomoć, ali i cjelokupne društvene zajednice koja je generalno artikulisala potrebe pojedinaca. U tom kontekstu, vakuf u toku ramazana pokazuje da, osim čisto vjerske funkcije, ima i drugu koja je neraskidiva i proizilazi iz prve, a to je briga o ljudima.

komentari (0)