Kurti sa Komšićem i Bećirovićem o realizaciji sporazuma o kretanju sa ličnim kartama

Razgovarali smo o važnosti pune implementacije sporazuma Berlinskog procesa, posebno o slobodnom kretanju sa ličnim kartama i istraživali smo dalju saradnju, napisao je Kurti na mreži X

BiH 10.11.2023, 10:14 10.11.2023, 10:35
Kurti sa Komšićem i Bećirovićem o realizaciji sporazuma o kretanju sa ličnim kartama
© X/Albin Kurti

 Premijer Kosova Albin Kurti sastao se na marginama Međunarodne humanitarne konferencije za Gazu u Parizu sa predsedavajućim Predsedništva Bosne i Hercegovine Željkom Komšićem i članom Predsedništva Denisom Bećirovićem. 

Kurti je zahvalio na produktivnom sastanku predsedavajućem Predsedništva BiH Komšiću i članu Predsedništva Bećiroviću.

“Razgovarali smo o važnosti pune implementacije sporazuma Berlinskog procesa, posebno o slobodnom kretanju sa ličnim kartama i istraživali smo dalju saradnju”, napisao je Kurti na društvenoj mreži X.

Kurti je početkom oktobra izjavio da je za žaljenje što Bosna i Hercegovina nije ratifikovala sporazum o kretanju samo sa ličnim kartama, postignut pre godinu dana u Berlinu između zemalja Zapadnog Balkana, prenosi AA. 

On je tada naveo da će od januara 2024. građani Kosova moći da se kreću slobodno u zemlje Evropske unije, ali još uvek nije sigurno kada će moći da putuju bez viza u BiH.

Bosna i Hercegovina je, osim Srbije, jedina zemlja u regiji koja ne priznaje nezavisnost Kosova i jedina zemlja u regiji koja s Kosovom ima vizni režim.

komentari (0)