Članica Predsjedništva BiH Cvijanović se sastala s Aliyevim

Članica Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović i predsjednik Republike Azerbajdžan Ilham Aliyev razmijenili mišljenja o aktuelnim globalnim političkim, ekonomskim i sigurnosnim prilikama

BiH 14.03.2024, 11:45 15.03.2024, 14:20
Članica Predsjedništva BiH Cvijanović se sastala s Aliyevim
© Facebook/Ilham Aliyev

 Članica Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović sastala se danas u Bakuu s predsjednikom Republike Azerbajdžan Ilhamom Aliyevim.

Iz Predsjedništva BiH su naveli da su sagovornici razmijenili mišljenja o aktuelnim globalnim političkim, ekonomskim i sigurnosnim prilikama, u kontekstu ovogodišnjeg Global foruma u Bakuu, čija je osnovna tema "Kako popraviti napukli svijet".

Posebno je naglašen značaj revitalizacije uloge diplomatije i dijaloga, s ciljem prevazilaženja trenutačnih izazova sa kojima se suočava svijet, piše AA. 

Ovom prilikom, Cvijanović i Aliyev su iskazali zadovoljstvo razvitkom bilateralnih odnosa dvije strane, kao i opredijeljenost ka daljnjem jačanju veza u svim područjima koja su od zajedničkog interesa. Istaknuto je da postoji ogroman potencijal za unapređenje saradnje u domenu energetike, poljoprivrede, turizma.

Tokom sastanka, Cvijanović je upoznala sagovornika o aktuelnim političkim temama u Bosni i Hercegovini, ukazavši na pogubnost stranog intervencionizma i neophodnost dijaloga domaćih predstavnika svih konstitutivnih naroda, zaključili su iz Predsjedništva BiH.

komentari (0)