„Merhamet“ organizovao humanitarnu akciju za pomoć palestinskom narodu

BiH 18.05.2021, 13:04 21.05.2021, 10:50
„Merhamet“ organizovao humanitarnu akciju za pomoć palestinskom narodu
© AA

Muslimansko dobrotvorno društvo "Merhamet" uputit će interventnu pomoć od 25.000 KM za građane Palestine koji su ugroženi eskalacijom ratnih dejstava, potvrdio je predsjednik HO "Merhamet" MDD Kenan Vrbanjac, javlja AA.

Pored toga "Merhamet" je danas pokrenuo i humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za narod Palestine. Građani mogu donirati sredstva pozivom na humanitarni telefon broj 090292001, vrijednost poziva je 3,00 KM.

Kako je saopšteno iz Merhameta akcija će trajati 18. maja do 30. juna.

- Akciju će provoditi svih naših devet regionalnih odbora u Bosni i Hercegovini, kao i Merhametove organizacione jedinice u Švedskoj, Norveškoj i Njemačkoj, a pozvali smo i naše partnerske organizacije i institucije u Bosni i Hercegovini i inozemstvu da podrže našu akciju, kako bismo prikupili što veću pomoć ugroženim građanima Palestine, kazao je Vrbanjac.

Podsjetio je da je "Merhamet" u nekoliko navrata, u kriznim vremenima i situacijama po narod Palestine organizirao slične humanitarne akcije.

Tokom jednoj od takvih akcija, "Merhamet" je, uz solidarnu pomoć građana BiH, obezbijedio pomoć u iznosu od 300.000 KM. Zahvaljujući tim sredstvima, kupljeno je pet moderno opremljenih sanitetskih vozila, koje je Merhamet dostavio palestinskom narodu u pojasu Gaze.

- Cilj nam je da i ovoga puta, uz pomoć građana BiH u zemlji i dijaspori, kao i naših partnerskih organizacija prikupimo što veću pomoć ugroženom narodu Palestine. Saosjećamo sa njihovim nevinim žrtvama i osuđujemo svako nasilje koje se trenutno provodi nad palestinskim narodom. Pozivam građane BiH u zemlji i dijaspori da još jednom pokažu solidarnost sa stradalnicima u Palestini, rekao je Vrbanjac.

komentari (0)