"Merhamet" pomaže stanovnicima Izmira

Uručenju pomoći prisustvovao je i generalni sekretar HO „Merhamet“ MDD Sidik Aždahić, te bivši poslanik u Velikoj narodnoj skupštini Republike Turske i nekadašnji predsjednik Parlamentarne grupe prijateljstva Turske i Albanije Rifat Sait...

BiH 09.06.2021, 12:04 09.06.2021, 12:34
"Merhamet" pomaže stanovnicima Izmira
© FENA

Predsjednik HO „Merhamet“ MDD Kenan Vrbanjac uručio je novčanu pomoć stanovništvu Izmira čiji su domovi stradali u zemljotresu koji je krajem prošle godine pogodio taj grad u Turskoj. Vrbanjac je donaciju, u iznosu od 10.000 eura, uručio guverneru Izmira Yavuzu Selimu Kosgeru.

Sredstva su prikupljena u okviru akcije „Pomoć stanovništvu Izmira“ koju je pokrenuo HO „Merhamet“ MDD, a u akciji su učestvovali i „Merhamet“ Švedske i Bosansko Kanadsko humanitarno društvo iz Toronta.     

-  Željeli smo da pokažemo solidarnost sa građanima grada Izmira koji su u zemljotresu ostali bez krova nad glavom te da im pošaljemo poruku da su građani Bosne i Hercegovine uz njih i u najtežim trenucima. Možda je ova pomoć koju smo prikupili simbolična, ali je od srca, kazao je Vrbanjac.  

Guverner Kosger je zahvalio „Merhametu“ na pomoći stanovništvu Izmira, piše Fena. 

- Građani Izmira će znati cijeniti ovaj humani gest „Merhameta“ koji je još jednom potvrdio da su Bosna i Hercegovina i Republika Turska bratske i prijateljske zemlje, kazao je  Kosger.

Uručenju pomoći prisustvovao je i generalni sekretar HO „Merhamet“ MDD Sidik Aždahić, te bivši poslanik u Velikoj narodnoj skupštini Republike Turske i nekadašnji predsjednik Parlamentarne grupe prijateljstva Turske i Albanije Rifat Sait, saopćeno je iz "Merhameta".

komentari (0)