Međunarodni sajam knjiga i učila u Sarajevu otvoren prvi put nakon pauze zbog pandemije

BiH 09.10.2021, 15:14 12.10.2021, 15:32
Međunarodni sajam knjiga i učila u Sarajevu otvoren prvi put nakon pauze zbog pandemije
© Balkan News

Međunarodni sajam knjiga i učila u Sarajevu, ponovo je otvoren u Centru Skenderija, nakon pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa.

Organizatori su uprkos svojim dilemama odlučili da se ove godine održi sajam, uz maksimalno poštivanje  epidemioloških mjera.

Posjetioci, učenici, nastavnici, profesori, svi ljubitelji knjiga  ispunili su Centar Skenderije, i svojim prisustvom uljepšali sajam. Podsjetili su sve da se život nakon više od godinu počeo vraćati u normalu.

Neki od predstavnika raznih izdavačkih kuća i posjetilaca  razgovarali su za  Balkan News, i iskazali svoja očekivanja.

- Što se tiče epidemioloških mjera, svi poštuju, drži se odstojanje, i mislim da je sasvim sigurno posjetiti sajam, kazala je Selma Pljevljak, nastavnica engleskog jezika.

Izlagači, također, kažu da imaju svoja očekivanja, ali da nisu prevelika zbog situacije u kojoj se još uvijek čitav svijet nalazi.

- Svjesni smo toga da su ljudi željni druženja, da uživo kupuju knjige. Kao prodavači smo se bojali da će da bude jako slaba posjeta, a u isto vrijeme priželjkivali smo da dođe što više ljudi, kazao je Ahmed Šečunović za Balkan News.

Na sajmu osim što možete kupiti knjige, pojedine možete  dobiti i besplatno.

- Mi smo ovdje došli da  knjige našoj braći Bošnjacima, narodu Bosne i Hercegovine predstavimo i poklonimo, kazao je Tuna Aytan, izlagač iz Turske.

Međunarodni sajam knjiga i učila se održava od 6. do 11. oktobra, a na sajmu svako može za sebe pronaći ono što voli i što mu odgovara.

Nudžejma Đukić/Balkan News

komentari (0)