Mustafa Šarić iz Zenice pobjednik “Bentbaša Cliff Diving 2022“

Skokovima u vodu “Bentbaša Cliff Diving 2022“ otvoren je prvi Sarajevo outdoor festival koji je pokrenulo udruženje “SporTur” iz Sarajeva zajedno sa drugih sedam udruženja kako bi se građanima i turistima predstavili outdoor sadržaji

BiH 06.08.2022, 18:43 06.08.2022, 22:12
Mustafa Šarić iz Zenice pobjednik “Bentbaša Cliff Diving 2022“
© AA

U Sarajevu se danas održalo takmičenje u skokovima u vodu “Bentbaša Cliff Diving 2022“ u organizaciji udruženja "SporTur" iz Sarajeva. 

Kultno sarajevsko izletište Bentbaša ponovo je ugostilo najuspješnije skakače iz Bosne i Hercegovine i regiona koji su po osmi put odmjerili umijeće u izvedbi skokova.

Brojni građani i ljubitelji ovog ekstremnog sporta koji su došli na Bentbašu imali su priliku da uživaju u atraktivnim skokovima ukupno 12 učesnika, piše AA. 

Mustafa Šarić iz Zenice osvojio je prvo mjesto na ovogodišnjem takmičenju u skokovima u vodu "Bentbaša Cliff Diving". Drugi je bio Evald Krnić, a treće mjesto je pripalo Radetu Šćepanoviću, obojica iz Crne Gore.

Organizatori su izjavili da su zadovoljni takmičenjem i posjetom te da su prisutni mogli uživati u lijepim skokovima, napominjući da će narednih godina nastaviti podizati kvalitet manifestacije.

Skokovima u vodu “Bentbaša Cliff Diving 2022“ otvoren je prvi Sarajevo outdoor festival koji je pokrenulo udruženje “SporTur” iz Sarajeva zajedno sa drugih sedam udruženja kako bi se građanima i turistima predstavili outdoor sadržaji.

Sarajevo outdoor festival se održava u periodu od 6. augusta do 18. septembra, a osim skokova u vodu “Bentbaša Cliff Diving 2022“ ponudit će i slijedeće događaje: Skakavac Trail, Skakavac climb, Sarajevo Open Air, Hiking-Trekking & Via Ferrata po sarajevskim planinama, Sajam sporta na Skenderiji, BjelaDH 2022 i Enjoy outdoor Sarajevo, ali i mnoštvo zabavnih i edukativnih sadržaja.

komentari (0)