Narandžasto upozorenje na pojačan vjetar za područje Hercegovine, zapada i jugozapada Bosne

Upozorenje su izdali za sutra, a odnosi se za područje Hercegovine, zapada i jugozapada Bosne

BiH 17.01.2024, 15:31 18.01.2024, 16:09
Narandžasto upozorenje na pojačan vjetar za područje Hercegovine, zapada i jugozapada Bosne
© AA

 Federalni hidrometeorološki zavod Bosne i Hercegovine (FHMZ BiH) izdao je narandžasto upozorenje na pojačan vjetar

Upozorenje su izdali za sutra, a odnosi se za područje Hercegovine, zapada i jugozapada Bosne.

"Udari vjetra u Hercegovini, zapadnim i jugozapadnim područjima viši ili jednaki 80 kilometara na sat, u ostalim dijelovima do 60 kilometara na sat", saopćeno je iz FHMZ BiH.

Među preporukama, mjerama, prema Svjetskoj meteorološkoj organizaciji, nalazi se da treba poduzeti mjere opreza i pratiti posljednju vremensku prognozu, piše AA. 

"Očekujte ometanja u dnevnim rutinama i budite spremni na prekid aktivnosti", upozorili su iz FHMZ BiH.

U četvrtak se, prema podacima FHMZ BiH, očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Većina padavina se očekuje na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne povremeno sa kišom ili lokalnim pljuskom. Prije podne jako jugo koje će oslabiti u poslijepodnevnim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između osam i 13 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17 stepeni.

U petak, kiša će se zadržala u Hercegovini. U Bosni se tokom dana očekuje zahlađenje i kiša bi prelazila u susnježicu i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini južnog smjera. Topliji dio dana u Bosni je u jutarnjim satima, zatim postepeno zahlađenje. U Hercegovini bi se zadržalo toplo sa temperaturama od osam do 16 stepeni.

komentari (0)