Narednih dana oblačno sa kišom i snijegom u Bosni i Hercegovini

BiH 03.12.2021, 09:26 03.12.2021, 09:38
Narednih dana oblačno sa kišom  i snijegom u Bosni i Hercegovini
© AA

Oblačno vrijeme sa kišom i snijegom očekuje se u Bosni i Hercegovini narednih dana.

Jutros našoj zemlji oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, kišom i snijegom u Bosni. Jutros je na Bjelašnici izmjereno minus dva stepena Celzijusa.

U Tuzli je zabilježeno nula stepeni, Bihaću, Bijeljini, Bugojnu, Gradačcu, Ivan-sedlu, Sanskom Mostu, Sokocu, Srebrenici i Zvorniku jedan, Drvaru, Livnu, Sarajevu i Zenici dva, Banjaluci tri, Grudama sedam, Mostaru i Trebinju 10 i Neumu 12 stepeni.

- Danas će u našoj zemlju preovladavati oblačno vrijeme. U Hercegovini i sjevernim područjima Bosne sa kišom, a u ostalim područjima sa susnježicom i snijegom. Na planinama sa snijegom. Poslije podne prestanak padavine u Posavini, Krajini i zapadnim područjima Bosne, a u ostatku zemlje tokom noći. Dnevna temperatura od jedan do šest, na jugu do 11 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

U subotu se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od minus sedam do minus jedan, na jugu do četiri, a dnevna od jedan do šest, na jugu do 10 stepeni.

Drugog dana vikenda očekuje se oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa snijegom. Jutarnja temperatura od minus jedan do četiri, na jugu do osam, a dnevna od tri do devet, u Hercegovini do 14 stepeni.

U ponedjeljak, prema prognozi FHMZBiH, očekuje se pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne se očekuje kiša, koja će u Bosni preći u susnježicu i snijeg. Jutarnja temperatura od minus jedan do četiri, na jugu do sedam, a dnevna od jedan do pet, na jugu do devet strepeni Celzijusa, piše AA.

komentari (0)