Nikšić: Zaev je žrtva licemjerne politike Evrope

Nikšić je rekao da je rješavanje višedecenijskog spora oko imena sa susjedima Grčke skupo koštalo Zaeva, ali je za takav potez potrebna hrabrost

BiH 02.11.2021, 15:48
Nikšić: Zaev je žrtva licemjerne politike Evrope
© AA

Nermin Nikšić, predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, rekao je da je premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev žrtva destruktivne i licemjerne politike Evrope.

Ističući da je Zaeva stranka, Socijaldemokratski savez Makedonije (SDSM), preuzela punu odgovornost za poraz na lokalnim izborima, Nikšić je rekao: „Svojom ostavkom je shvatio ono što sam oduvijek znao o njemu, da je najmoralniji ličnost u bivšoj Jugoslaviji Zoran Zaev i SDSM su direktne žrtve destruktivne i dvolične politike Evropske unije u ovoj zemlji kao iu cijelom regionu.Ne ulazeći u to ko i kako ga smijeniti Zoran će ostati upamćen kao hrabar čovjek. On je bio političar koji je godinama bio gurnut pod tepih i borio se sa svim makedonskim problemima sa kojima se njegovi nacionalistički prethodnici nisu usudili suočiti na putu“.

Nikšić je rekao da je rješavanje višedecenijskog spora oko imena sa susjedima Grčke skupo koštalo Zaeva, ali je za takav potez potrebna hrabrost.

Lider Socijaldemokratske partije Niškić rekao je: "Zahvaljujući Zaevoj politici i rezultatima te politike, Sjeverna Makedonija je na prvom mjestu na listi zemalja regiona koje će pristupiti Evropskoj uniji. To je nešto o čemu u Bosni i Hercegovini možemo samo sanjati. Ko istinski voli Bosnu i Hercegovinu. Bila mi je čast politički raditi sa ovim čovjekom Zoranom Zaevom. Bit će mi još veća čast što sam zauvijek prijatelj sa ovim čovjekom."

komentari (0)