Obavijest Vlade FBiH o uplatama finansijske pomoći stanovništvu Turkiye nakon zemljotresa

Ističu da Vlada Federacije BiH je u svakodnevnoj komunikaciji sa Ambasadom Republike Turkiye u BiH, te putem ove ambasade koordiniše sve aktivnosti u vezi sa slanjem pomoći u ugrožena područja nakon katastrofalnog zemljotresa koji se desio 6. februara u Republici Turkiye i Siriji

BiH 13.02.2023, 13:23
Obavijest Vlade FBiH o uplatama finansijske pomoći stanovništvu Turkiye nakon zemljotresa
© AA

Vlada bosanskohercegovačkog entiteta Federacije Bosne i Hercegovine saopštila je da posljednjih dana prima veliki broj upita fizičkih i pravnih lica, te udruženja i organizacija koji su zainteresirani za pružanje finansijske pomoći ugroženom stanovništvu u zemljotresom pogođenim područjima Republike Turkiye.

Tim povodom obavijestili su zainteresirane da ”sve zvanične informacije o načinu uplate sredstava za ove namjene može pružiti Ambasada Republike Turske u Bosni i Hercegovini”.

"Prema informacijama iz ove ambasade, otvoreni su računi za uplate pomoći prema Upravi za katastrofe i vanredne situacije (AFAD) Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Turske, te se sve donacije ove vrste mogu uputiti tim putem", navode iz Vlade FBiH.

Ističu da Vlada Federacije BiH je u svakodnevnoj komunikaciji sa Ambasadom Republike Turkiye u BiH, te putem ove ambasade koordiniše sve aktivnosti u vezi sa slanjem pomoći u ugrožena područja nakon katastrofalnog zemljotresa koji se desio 6. februara u Republici Turkiye i Siriji, piše AA. 

komentari (0)