Palestinska zajednica iskazala zahvalnost BiH zbog glasanja u UN-u

Udruženje palestinska zajednica u Bosni i Hercegovini zahvalilo se građanima koji se gotovo svakodnevno okupljaju podržavajući mir u Palestini i otpor Palestinaca

BiH 30.10.2023, 09:49 30.10.2023, 11:22
Palestinska zajednica iskazala zahvalnost BiH zbog glasanja u UN-u
© AA

 Udruženje palestinska zajednica u Bosni i Hercegovini zahvaljuje građanima i vlastima te zemlje zbog podrške rezoluciji koja je usvojena na Generalnoj skupštini Ujedinjenih naroda.

"Dok traju bjesomučna agresija i genocid u Gazi, sve veća podrška koju dobijamo širom svijeta ima sve veći značaj, i sve više država postaje svjesno s kakvim se zločinima suočava palestinski narod. Teroristička izraelska vlast pred očima cijelog svijeta je krenula da izbriše jedan narod sa lica zemlje, za njih ništa ne znače ni pravo ni pravda niti međunarodni ugovori. Za nas u Bosni i Hercegovini je izuzetno važno da je ova država smogla snage biti na pravoj strani i želimo zahvaliti i članovima Predsjedništva BiH i Elmedinu Konakoviću, ministru vanjskih poslova BiH na stavu koji je zastupala BiH", naveli su iz udruženja.

Zahvalili su i građanima BiH koji se gotovo svakodnevno okupljaju podržavajući mir u Palestini i otpor Palestinaca, javlja AA. 

"Naša odbrana se nastavlja, ali je ona snažnija sa svakim glasom koji nas podržava", poručili su.

Palestinska zajednica u Bosni i Hercegovini pokrenula je humanitarni broj putem kojeg građani BiH mogu donirati tri konvertibilne marke narodu Palestine.

Humanitarni broj na koji građani mogu zvati je 090 292 000. Pomoći se može i direktno uplatom na žiro račun kod BBI Banke, broj računa: 141-311-53200039-07 (primalac Udruženje Palestinska zajednica u BiH, Džinina 4, Sarajevo – s naznakom "Pomoć za Palestinu").

komentari (0)