Požar progutao proizvodnje hale fabrike u Srebreniku: Dva vatrogasca povrijeđena

Vatrogasna jedinica je, kako je kazao glavni vatrogasac Asmir Suljić, još uvijek je na terenu i gasi ostatke požara...

BiH 14.10.2021, 10:32
Požar progutao proizvodnje hale fabrike u Srebreniku: Dva vatrogasca povrijeđena
© Facebook/ PVJ Srebrenik

Požar koji je sinoć  izbio u fabrici namještaja, madraca i spužve Zaharex u mjestu Ježinac, kod Srebrenika, nakon osam sati i uz velike napore vatrogasaca je stavljen pod kontrolu.  Požar je u potpunosti uništio proizvodne hale ali i opremu koja se koristila. U gašenju požara učestvovalo je pet vatrogasnih ekipa iz Srebrenika, Tuzle i Lukavca te je spriječen prodor vatre do spremnika sa polietilenom, koji bi u slučaju dodira sa vatrom izazvao ekološku katastrofu.

/Facebook/Srebrenik.net

Prilikom gašenja požara, kako su rekli u MUP-u Tuzlanskog kantona, povrijeđena su dva vatrogasca, a u pitanju je trovanje ugljen-monoksidom. Nije bilo povrijeđenih civila, piše Fena.

Iz Profesionalne vatrogasne jedinice Srebrenik rečeno je Feni da je požar lokalizovan u potpunosti u 23 sata, a konačno gašenje je trajalo do jutarnjih sati, da bi u četiri sata bio ugašen. Vatrogasna jedinica je, kako je kazao glavni vatrogasac Asmir Suljić, još uvijek je na terenu i gasi ostatke požara.

Iz MUP-a Tuzlanskog kantona navode da je trenutno u toku uviđaj.

- Sinoć u 20.40 policijskoj stanici se obratio građanin NN i rekao kako je u mjestu Špionica, na magistralnom putu M18, primijetio požar. Policijski službenici su izašli da urade uviđaj. Na lice mjesta su izašli PVJ Srebrenik, PVJ Tuzla i PVJ Brčko Distrikt. Uviđaj je počeo jutros, inspektori su izašli na teren, navodi operativni inspektor MUP-a TK Suad Ganić.

komentari (0)