Podžić razgovarao sa šefom Vojnog komiteta NATO-a Bauerom

Kako je saopćeno iz ministarstva odbrane BiH, Podžić je dodao kako je situacija u BiH pogoršana mnogo više političkom situacijom te blokadom institucija koja u mnogome otežavaju rad odbrambenog sistema

BiH 19.07.2022, 13:54 20.07.2022, 14:38
Podžić razgovarao sa šefom Vojnog komiteta NATO-a Bauerom
© AA

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić, zajedno sa zamjenikom ministra odbrane BiH za upravljanje resursima Mirkom Okolićem, primio je u posjetu šefa Vojnog komiteta NATO-a admirala Roba Bauera. 

Na početku sastanka Podžić se osvrnuo na trenutna dešavanja u Evropi i njihov utjecaj na Bosnu i Hercegovinu te naglasio kako posljedice sukoba u Ukrajini BiH osjeti još surovije od ostalih zemalja regiona.

Kako je saopćeno iz ministarstva odbrane BiH, Podžić je dodao kako je situacija u BiH pogoršana mnogo više političkom situacijom te blokadom institucija koja u mnogome otežavaju rad odbrambenog sistema.

Admiral Bauer iskazao je zadovoljstvo ovom posjetom i naveo da su u Madridu na NATO samitu lideri zemalja naglasili kako će nastaviti pružati podršku BiH u njenom napretku i prosperitetu.

Saopćeno je kako će NATO nastaviti da daje podršku BiH u njenom nastojanju ka članstvu u savezu te povećati pomoć da država postane otpornija na ruski utjecaj, ulažući u hibridni i kibernetiči razvoj MO i OS BiH, naveo je Bauer.

Ministar Podžić je zahvalio na podršci koju NATO nesebično pruža BiH zajedno sa svim partnerima, bez čije pomoći MO BiH i OS BiH ne bi mogli biti operativno funkcionalni, piše AA. 

komentari (0)