Policija na terenu nakon dojava o bombama u više škola u Kantonu Sarajevo

BiH 25.05.2022, 09:27 25.05.2022, 10:01
Policija na terenu nakon dojava o bombama u više škola u Kantonu Sarajevo
© AA

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo jutros je dobilo dojave o tome kako su u više škola u nekoliko sarajevskih općina postavljene bombe.

- Policija Kantona Sarajevo u jutarnjim satima zaprimila je više dojava koje se odnose na postavljene bombe u više škola na području Kantona Sarajevo te se u vezi s tim poduzimaju mjere i radnje iz nadležnosti policije, koje uključuju i KDZ (kontradiverzione, op. a.) preglede tih školskih ustanova, rekao je za AA glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova KS Mirza Hadžiabdić.

Ističući kako je o slučajevima upoznato i Tužilaštvo Kantona Sarajevo, Hadžiabdić je kazao da će više informacija biti poznato nakon završetka KDZ pregleda.

Dojave su stigle putem e-maila, a djeca su vraćena kućama i škole za koje su dojave stigle su evakuirane. Radi se o školama u više općina u Kantonu Sarajevo, uključujući Centar, Vogošću, Stari Grad i Ilidžu.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo trenutno nisu mogli dati više informacija o cijeloj situaciji, a o događaju će se oglasiti nakon obavljenih pregleda, piše AA.

komentari (0)