Pomoć Narodnoj kuhinji Imaret u Tuzli: Donirano sedam tona brašna

Donatori iz Kuvajta prisustvovali su primopredaji vreća s brašnom istaknuvši kako će i ubuduće podržavati ovakve humanitarne akcije

BiH 31.05.2021, 16:05
Pomoć Narodnoj kuhinji Imaret u Tuzli: Donirano sedam tona brašna

Udruženje "Izvor dobročinstva" i Islamski preporod iz Kuvajta obezbijedili su novčana sredstva za donaciju sedam tona brašna za pekaru u Narodnoj kuhinji "Imaret" Muslimanskog dobrotvornog društva "Merhamet" iz Tuzle.

- Od otvaranja pekare mi nismo kupili ni gram brašna. Sve naše potrebe pokrili su donatori i mi im se od srca zahvaljujemo. Dnevno trošimo oko 300 kilograma brašna i pravimo 550 hljebova tako da je na mjesečnom nivou potrebno oko sedam tona brašna za proizvodnju, kaže Mensura Husanović, direktorica RO "Merhameta" Tuzla.

Narodna kuhinja "Imaret" priprema 2.400 obroka, a hrana se vozi na 18 punktova u Tuzli, Gračanici, Kalesiji i Lukavcu.

- Mi smo s otvaranjem pekare, tako da kažem, zaokružili proizvodni proces. Imamo postrojenja za preradu mesa, proizvodimo hljeb. Naši korisnici su do sada imali frišak, a od sada vruć hljeb. U petak dijelimo duple obroke, odnosno po dva hljeba. Jedan hljeb ide na četiri obroka, odnosno za četveročlanu porodicu, kaže direktorica Husanović.

Donatori iz Kuvajta prisustvovali su primopredaji vreća s brašnom istaknuvši kako će i ubuduće podržavati ovakve humanitarne akcije.

komentari (0)