Pomozi. ba: U Sarajevu 15. marta humanitarni koncert za narod Turkiye i Sirije

Na sceni će se predstaviti više od 200 malih i velikih plesača, orkestaraca i muzičara, vokalnih solista, vokalnih grupa i balerina

BiH 10.03.2023, 12:22
Pomozi. ba: U Sarajevu 15. marta humanitarni koncert za narod Turkiye i Sirije
© Pomozi.ba

Sarajevska kulturno-umjetnička društva Lola, Proleter i Baščaršija u saradnji sa humanitarnom organizacijom Pomozi.ba 15. marta u Domu mladih u Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine, organizuju humanitarni koncert prijateljstva i solidarnosti za pomoć ljudima u Turkiye i Siriji, koji su preživjeli katastrofalne zemljotrese, javlja Anadolija.

- Pokrećemo ovu zajedničku akciju kako bismo i mi na svoj način, predstavljanjem kulture i tradicije Bosne i Hercegovine, dali mali doprinos i podršku narodima prijateljskih zemalja. Na koncertu će se predstaviti folklorne, muzičke, horske i druge sekcije ovih kulturno-umjetničkih društava, naveli su iz kulturno-umjetničkih društava

Dodaju da će se na sceni tokom koncerta predstaviti više od 200 malih i velikih plesača, orkestaraca i muzičara, vokalnih solista, vokalnih grupa i balerina.

Pozvali su sve sugrađane, goste Sarajeva, prijateljska kulturno-umjetnička društva iz Kantona Sarajevo, kompanije, inostrane ambasade i organizacije, javne ustanove i nosioce javnih funkcija u vlasti da prisustvuju koncertu i istinskom spektaklu tradicije, kulture i mladosti.

Koncert će početi u 19.30 sati. Organizatori su naveli da je ulaz besplatan za sve posjetioce, a ”novčani prilozi i donacije od srca”.

komentari (0)